Budapest XXII. kerületi horvát Önkormányzat

Nyelvválasztó

Kapcsolat

Budapest XXII. kerületi Horvát Önkormányzat


Elnök:  Sztasák Andrea

Telefon: 06-20/342-7147

Képviselők: Karagics Mirjáná

Zaláné Szabó Edit

Irodánk címe: 1221 Budapest,
Tóth József utca 47.

Térkép


Támogatóink

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Budapest XXII. kerületi Polgármesteri Hivatal

Beszámoló a NEMZ-KUL-16-0807 Ifjúsági program pályázatról.

Önkormányzatunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2016. évi költségvetési támogatása” pályázati kiírásán vett részt "XXII. kerületi Horvát Önkormányzat - Ifjúsági program" címmel. Pályázati azonosítója NEMZ-KUL-16-0807.

A program célja, hogy megmozgassa azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek vagy kapcsolódnak a horvát kultúrához.

A pályázati lehetőséggel a Budapesti Horvát Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 9.a osztályos diákjait kerestük fel azzal a céllal, hogy a horvát népművészetet dolgozzák fel 3-5 oldal terjedelemben forrás megjelöléssel. Cél volt, hogy a pályamunkák két nyelven készüljenek el, ezzel elősegítve a nyelvgyakorlatot illetve annak a lehetőségét, hogy ne csak Magyarországon lehessen azokat olvasni. Az ajánlott téma feldolgozása alatt folyamatos magyar és horvát nyelvű konzultációs lehetőséget biztosítottunk. A munkák értékelésénél figyelembe vettük, hogy a résztvevők a horvát nyelvvel másfél éve kerültek kapcsolatba, így a nem volt részünkről elvárt, hogy nyelvtanilag tökéletesek legyen illetve fordítás alkalmával nem vártuk el a műfordítást.


Számunkra siker volt, hogy a résztvevők, akikhez szülőpár is csatlakozott, örömmel dolgozták fel a témát és értékes munkát adtak ki a kezükből. Mélyebben megismerték a horvát népművészetet a gyűjtőmunka alatt, csoportmunkájuk révén erősödött a kooperációs képességük, baráti kapcsolatuk. Ez utóbbi értékek erősödésével érezzük, hogy Önkormányzatunk fő célkitűzését el tudta érni.


A munkák elkészítésében nagy segítséget nyújtott Wenzel Tamás tanár úr, aki a folyamatos jelenlétével segítette a dolgozatok elkészítését.


Reményeink szerint jövőre folytatni tudjuk ez irányú tevékenységünket is és a horvát kultúrát más aspektusból tudjuk majd megismertetni a diákokkal és munkáiknak olvasóival!


A pályázati időszak alatt a következő munkák kerültek beadásra (beérkezési sorrend)


Oklevelek<<< VISSZA A FŐOLDALRA