Budapest XXII. kerületi horvát Önkormányzat

Nyelvválasztó

Kapcsolat

Budapest XXII. kerületi Horvát Önkormányzat


Elnök:  Sztasák Andrea

Telefon: 06-20/342-7147

Képviselők: Karagics Mirjáná

Zaláné Szabó Edit

Irodánk címe: 1221 Budapest,
Tóth József utca 47.

Térkép


Támogatóink

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Budapest XXII. kerületi Polgármesteri Hivatal

Horvát Kulturális nap

2016. jónius 17-én másodszor vettünk részt a kerületünkben megrendezett Nemzetiségi Napon. Az eseménynek a Cziffra György Kúltúrális Központ adott otthont. A rendezvényen a görög és a horvát nemzetiség mutatkozott be népzenéjével, kultúrájával és gasztronómiájával. A műsorban fellépett nemzetiségi énekkar, néptánccsoport és nemzetiségi együttesek. A két műsor között a két nemzetiség gasztronómiájából adtunk ízelítőt.

Sok vendégünk volt, mivel sok helyen hírdettük programunkat. Többek között a helyi újságban, plakátokon, Facebookon, Glasnik c. horvát újságban, valamint rengeteg meghívót küldtünk szét. Nagy örömünkre nem csak görög és horvát vendégek, képviselők jöttek el a rendezvényre, nagyon sok kerületi lakos, érdeklődő volt, akik nagy érdeklődést mutattak az ételeink iránt, nem beszélve a lelkes részvételükről a közös táncokban.

A sokszínű program lehetőséget biztosított, hogy a horvát hagyományt, kultúrát a zenén, a táncon, a gasztronómián, a népviseleten keresztül bemutassa. Fellépett az érdi Igráj Koló néptánccsoport, akik nagy sikert arattak, főleg a műsor végére szervezett táncházzal. Ezen a programon horvát jellegzetes süteményeket, valamint scsevapcsicát is készítettünk, illetve kóstoltattunk. A jól sikerült programon felbuzdulva, szeretnénk a jövő évi nemzetiségi napon is részt venni. Célunk, hogy képviseltethessük kultúránkat, sokszínűségünket az érdeklődők számára.<<< VISSZA A FŐOLDALRA