Budapest XXII. kerületi horvát Önkormányzat

Nyelvválasztó

Kapcsolat

Budapest XXII. kerületi Horvát Önkormányzat


Elnök:  Sztasák Andrea

Telefon: 06-20/342-7147

Képviselők: Karagics Mirjáná

Zaláné Szabó Edit

Irodánk címe: 1221 Budapest,
Tóth József utca 47.

Térkép


Támogatóink

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Budapest XXII. kerületi Polgármesteri Hivatal

Borfesztivál Budafok 2016

Az idén is részt vettünk a 2016. 09. 02-04-én kerületünkben minden évben megrendezésre kerülő XXVII. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon. A Gradicsei Horvát néven induló csapatunkkal borban pácolt horvát sültekkel és szőlő mártással indultunk a főzőversenyen. Többféle húst pácoltunk fehér ill. vörösborban, de készítettünk scsevapot és hozzá szőlőmártást is. Természetesen a scsevap mellől nem maradhatott el az ajvár sem.

A borban pácolt húsok mellé az idén sikerült nagyyon finom horvát borokat beszereznünk, mivel a tavalyi verseny zsűrije ezt hiányolta a jellegzetes horvát ételek mellől. A verseny idején a képviselők nemzetiségi ruhájukban kínálták az ételeket, aminek nagy sikere volt. Erre az alkalomra meghívtuk a kerületben élő horvátokat, a budapesti horvát önkormányzatok tagjait, valamint minden érdeklődőt vendégül láttunk.

A jó hangulatot a horvát zenei műsor tette teljessé. A versenyen az induló 13 csapatból az első díjat nyertük el. Így már kétszer voltunk második helyezettek, ill. másodszor értük el az első helyezést. Jó hangulatban telt a program mely a résztvevők érdeklődők és kóstolók létszámában is megmutatkozott.<<< VISSZA A FŐOLDALRA